ERASMUS PLUS

“TRAUMA HEALING AND COMMUNITY RESILIENCE DEVELOPMENT”

240817248 2398668080266196 744826147028819914 n 1

 Η Πύλη Ελευθερίας μαζί με άλλες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, με περίπου 100 συμμετέχοντες συμμετέχει ως εταίρος στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ KA1 (KA105-833D9610-EN) στο έργο: “Trauma Healing and Community Resilience Development” (Θεραπεία τραύματος και ανάπτυξη ανθεκτικότητας στην κοινότητα).
Συντονιστικός οργανισμός του έργου: Feminenza International https://www.feminenza.org/
Το δευτερογενές τραυματικό στρες (STS) εμφανίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων και πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται από τους ίδιους αλλά από το γύρω περιβάλλον και τους οικείους.
Τα συμπτώματα είναι η αλλαγή στην συμπεριφορά και στις συνήθειες, στον τρόπο απόκρισης και τις αντιδράσεις του εργαζομένου.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από: Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κάτω Χώρες, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο
Το αντικείμενο του προγράμματος αφορά σε επαγγελματίες που εργάζονται με άτομα νεαρής ηλικίας και που παρέχουν βοήθεια σε: μειονότητες, μετανάστες, πρόσφυγες, κοινωνικά απομονωμένους, άστεγους, νέους φυλακισμένους, σε άτομα που υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας, κατάχρηση ναρκωτικών και ουσιών, με εγκληματικές τάσεις, θύματα σωματεμπορίας, σεξουαλικής δουλείας, καταναγκαστικός γάμος, σεξουαλική κακοποίηση, δολοφονίες τιμής, εγκατάλειψη της μαθησιακής γνώσεις σε σχολείο, άτομα με μετατραυματικό στρες.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι, το να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το STS, πώς να το εμποδίσουν να αναπτυχθεί καθώς και τα μέτρα αυτοεξυπηρέτησης που απαιτούνται για να εξέλθουν από την κατάσταση του STS. Προετοιμάζει τους συμμετέχοντες να είναι προσεκτικοί και εξειδικευμένοι με:
● Τον ρόλο του φύλου σχετικά με το STS και το τραύμα
● Κατανόηση και διαχείριση φόβου και άγχους
● Ο τρόπος της συγχώρεσης και της εγκατάλειψης του παρελθόντος
● Ευαισθητοποίηση σχετικά με το STS στο χώρο εργασίας, διαχείριση κινδύνων STS και προώθηση κουλτούρας που υποστηρίζει την αυτο-φροντίδα
● Ανακλαστικές διαδικασίες που αναπτύσσουν εσωτερική ανθεκτικότητα
Επίσης να αποκτήσουν την ικανότητα να αναγνωρίσουν και να παρακολουθούν την επικινδυνότητα του STS και να αποκτήσουν τα εργαλεία και την ικανότητα να προλάβουν το STS.
Από την Πύλη Ελευθερίας συμμετέχουν στην εκπαίδευση τέσσερα άτομα και θα φιλοξενήσουμε την δια ζώσης συνάντηση που θα γίνει την Ελλάδα.

Erasmus Plus - CHANCE - Changing Lives by Community Engagement 

Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο "CHANCE - Changing live by community engagement" στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε Erasmus+ για τον τομέα Νεολαίας. Αφορά ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εναλλακτικών μέτρων έκτισης ποινής ανηλίκων και νέων και την κοινωφελή εργασία. Συμμετέχουμε 9 οργανώσεις συνολικά Ελλάδα,  Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία. Ρουμανία. Βουλγαρία. Εταίρος  είναι  και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Erasmus Plus - Re[enter]

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα  με τίτλο RE[ENTER] στην κατηγορία της εκπαίδευσης ενηλίκων ERASMUS + και είμαστε ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος. Συμμετέχουμε 9 οργανώσεις συνολικά από Ελλάδα,  Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ρουμανία. Το πρόγραμμα αφορά ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης εργαζόμενων και εθελοντών που εργάζονται σε καταστήματα κράτησης και σε θέματα που αφορά την ένταξη των αποφυλακισμένων στην αγορά εργασίας .

Erasmus Plus - Spirits 

Συμμετέχουμε ως εταίρος στο project με τίτλο "SPIRITS" (Skills Improvement of Prison Inmates through Sport education) που κατατέθηκε από την ιταλική όργάνωση UISP (KA2 Erasmus+) .  5 οργανώσεις από 4 χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία (2 UISP commettees - Alessandria and Cirie, Kurazh, FSFCA, Suceava Sport for all, Freedom Gate Greece)

 

          

Η «Πύλη Ελευθερίας» έχει συμμετάσχει  σε 2  Erasmus +  ως εταίρος 

1Alternative measures to prison for young people.

2.  Creative Entrepreneurship erasmus + 2016

 

1Alternative measures to prison for young people.

Υλοποιήθηκε το 2015. O φορέας υλοποίησης ήταν η "Coperativa Progetto H" . Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια . Τα δύο εξ αυτών έγιναν  στο Macomer (Sardegnia) και τα άλλα δύο στην Αθήνα. Στα σεμινάρια της Αθήνας συμμετείχαν ως εισηγητές :

Ο κος Μιχάλης Μαυρής, Νομικός – Δρ Εγκληματολογίας, επιμελητής κοινωνικής αρωγής ενηλίκων.

 

Η κα. Μαρία ΑναγνωστάκηΝομικός – Εγκληματολόγος.   

 

Η κα Έμμυ Φρονίμου, Νομικός – Εγκληματολόγος.                                

 

Η κα Χρύσα Μάντζιου, Νομικός – Εκγληματολόγος

 

Ο κος Παντελής Καντζόλης, Κοινωνικός λειτουργός   Επιμελητής κοινωνικής αρωγής

 

Στην εκπαίδευση συμμετείχε και η " Επάνοδος"  την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη της 

 

 

2.  Creative Entrepreneurship erasmus + 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.